Италия взе ключова точка в мача си с Украйна - 0:0,

...
Италия взе ключова точка в мача си с Украйна - 0:0,
Коментари Харесай

Италия се справи с Украйна, ще защитава титлата си на Евро 2024

Италия взе основна точка в мача си с Украйна - 0:0, и се класира на Евро 2024 в Германия. Носителят на трофея има късмет да отбрани купата си, откакто избегна злополуката да не се класира на второ следващо огромно състезание - бе навън от Световното в Катар.

Двубоят от група С на квалификациите бе решителен и за двата отбора, само че символичните домакини от Украйна се нуждаеха от наложителни три точки на стадиона в Леверкузен.

Равенството бе изцяло задоволително за футболистите на Лучано Спалети, които приключиха на втора позиция в групата. Двата отбора са с еднакъв актив от по 14 точки, само че с по-добри индикатори в директните дуели са " адзурите ".

Украйна стартира мощно срещата, само че Джанлуиджи Донарума се оправи с удари на Циганков и Судаков. Постепенно италианците изравниха играта и сътвориха куп положения пред Трубин, все пак до почивката равенството се резервира.

След подновяването на играта Италия продължи със мощното си показване, само че още веднъж гол не падна. В заключителните минути Украйна опита да стигне до надвит гол, само че без триумф. Коментира се обстановка за дузпа в интерес на символичните домакини, само че ВАР съдиите счетоха, че нарушаване е имало.

На първа позиция остана Англия с 20 точки. Футболистите на Гарет Саутгейт разочароваха при 1:1 при визитата си на Северна Македония. Барди даде задатък на македонците през първата част, а в тази среща Хари Кейн изравни.

Словения също се класира за финалите на Европейско, откакто завоюва с 2:1 Казахстан в Любляна и си обезпечи второто място в Група Н. В 21-ата минута Бенямин Шешко от дузпа даде задатък на домакините. Рамазан Оразов изравни в 48-ата минута. Четири минути преди края Бенямин Вербич с красиво осъществяване донесе заслужена наслада за Словения.

В друга среща от групата Северна Ирландия победи с 2:0 Дания. Домакините поведоха в резултата в 60-ата минута посредством Айзък Прайс. В 81-вата минута резултатът бе подсилен след прецизен удар на Дион Чарлс. Така Северна Ирландия приключи на 5-тото място с 9 т. Дания пък остана първа с 22 т.

Отборът на Чехия победи с 3:0 Молдова в директен конфликт за второто място на група Е. Така чехите отиват на финалите в Германия през идната година. Попаденията бяха дело на Давид Доудерда, Томаш Хори и Томаш Соучек.
Селекционерът на Чехия подаде оставка
" Въпреки днешната наслада, още преди мача взех решение, че няма да продължа да работя с националния тим. Обявих това пред президента на футболната федерация на страната. Напрежението беше голямо, което също повлия на решението ми ", сподели Ярослав Шилхави пред " CT Sport ".

62-годишният Шилхави беше отпред на Чехия от 2018 година насам и записа 26 победи, 10 равенства и 20 провали. Той класира тима на Европейското през 2021 година и единствено една точка лиши чехите от присъединяване на Световното състезание в Катар предходната година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР